Ingrid Roelofs leidt het Zen Centrum Arnhem.
Ingrid Yu Lian is oprichter, leider en zenleraar van Zen Centrum Arnhem. Op haar 29e heeft zij een post HBO geregistreerde trainer/coach opleiding afgerond. Na haar 30e heeft ze zich verder gespecialiseerd in Jungiaanse Analytische Dieptepsychologie, waarin zij in 2014 een master behaalde. Ze werkt als therapeut en coach in haar praktijk binnen het Zen Centrum. Haar missie ligt in het begeleiden van mensen bij hun meditatiebeoefening en om vanuit hart en ziel te leven. Vanuit haar meditatiebeoefening, die op jonge leeftijd begon, heeft zij ervaren dat stilte en aandacht de mens bij antwoorden op levensvragen brengt. Ze heeft ervaring met de beoefening van Vipassana-meditatie, als Mindfulness-docent, Insight Dialogue en als zenleraar. In 2017 deed Ingrid voor een tweede maal Jukai. Jukai is een ceremonie die je doet als je zenboeddhist wilt worden. Haar Boeddhistische naam is Miroir de Joie.
Henk Goossens staat aan het roer van Zen Centrum Den Bosch (Metta Sangha) en is zenleraar. Vanaf 1976 praktiseert hij de beoefening van zen en de toepassing daarvan in zijn werk en het dagelijks leven. Hij werd opgeleid en geïnspireerd door de zenmeesters Ichiro Okumura, Enomiya Lassalle, Genpo Roshi, Taizen Maezumi Roshi, de zenschool van Karlfried Dürckheim en het leven zelf. Hij is medeoprichter van Zen Centrum Den Bosch. Naast het lesgeven en coachen in Zen Centrum Den Bosch, geeft hij gastlessen en cursussen in diverse andere (zen)centra.
Wanda Sluyter (1966) heeft de leiding van Zen Centrum Eindhoven.
Zij is filosoof en webdesigner. In 1982 las ze over leven en leer van de Boeddha en besloot zich verder te verdiepen. Haar ontdekkingstocht bracht haar in contact met verschillende boeddhistische stromingen en leraren. Ze zette de eerste Nederlandstalige website over boeddhisme op, was redacteur bij Vorm&Leegte/BoeddhaMagazine en bestuurslid bij de Boeddhistische Unie Nederland. Vanaf 2000 is de beoefening van zen in leven en werk haar inspiratiebron. In 2003 startte ze met het leiden van een zengroep die inmiddels is uitgegroeid tot Zen Centrum Eindhoven. In juni 2020 is Wanda tot monnik gewijd.
Zen Centrum Flevoland wordt geleid door Wim de Boer (1952). Na 10 jaar zen bedrijfscursussen gevolgd te hebben vanuit IBM startte Wim introductiecursussen daarbij opgeleid door Rients Ritskes, (oprichter en hoofddocent van Zen.nl).
Hij nam deel aan vele sesshins(weekretraites) waarbij in stilte getraind werd in meditatie en persoonlijke ontwikkeling. In 2008 reisde hij naar Japan, waar hij een deel van de zogenaamde 88 tempels route op het eiland Shikoku liep, en bezocht in de stad Hiroshima het vredespark met het monument, en het museum, al met al een indrukwekkende ervaring.
Zijdelings bestond er al belangstelling voor yoga, tai-chi en TM. Uiteindelijk vond hij zen het beste passen in zijn levensvisie.
Tom van Dijk (1982) is de oprichter van Zen Centrum Groningen. Hij studeerde sociologie aan de Universiteit Utrecht en werkte aan het Sociaal Cultureel Planbureau. In 2006 besloot hij zijn baan op te zeggen om zich fulltime aan Zen Meditatie te wijden. Vanaf 2009 woonde en trainde hij vijf jaar in het Japanse Zen klooster SogenJi in Okayama onder leiding van Harada Shodo, een van de grote Zen meesters van deze tijd. Sinds 2014 woont hij in Groningen en geeft cursussen en begeleiding in Zen meditatie en maakt hij Japanse lampen van kwaliteitshout en rijstpapier.
Myrke Stalman (1950) is de oprichter van Ki-Zen in Meerlo. Ze is begonnen in de gezondheidszorg. Ruim 20 jaar actief als coach en trainer. Zelfstandig sinds 1990. Kwam al op jonge leeftijd in aanmerking met allerlei vormen van meditatie. Haar fascinaties:
Mind-Body integratie, Innerlijke kracht en balans, Personal coaching en Vitaliteit.
Dick Verstegen (1940) leidt Zen Centrum Nijmegen (Kwan Yin Sangha).
Hij beoefent zen vanaf 1989 en studeerde bij verschillende leraren. Hij deed in 1996 jukai bij Sokun Tsushimoto rôshi, de toenmalige abt van het Japanse zenklooster Buttsu-ji. Bij zijn studie onder Rients Ritskes kreeg hij in 2003 formeel toestemming om zenles te geven. In 2000, toen hij stopte als hoofdredacteur bij de VNU-dagbladen, startte hij zijn eigen zencentrum in de regio Eindhoven. Sinds 2013 is hij leerling van Nico Tydeman sensei. Dick publiceerde vier zenboeken: Alleen maar nu (2000), Zenboeddhisme (2005), Zen – de sprong naar nu (2009) en De tocht van het hart (2011) ook in het Engels vertaald. In juni 2017 ontving hij dharma-transmissie van Nico Tydeman. Kijk voor meer persoonlijke info op www.dickverstegen.nl